Nasza restauracja to miejsce z tradycją i bogatą 32 letnią historią. Od lat sercem tego miejsca jest kuchnia w której właściciel i zarazem szef kuchni Marta Makowska stara się udowodnić , że miano kulinarnego mistrza należy się wszystkim tym, którzy tworzą smaczne oraz zdrowe posiłki każdego dnia. Potrzebne do tego są dobre chęci, smak i ogromna wyobraźnia oraz najlepsze produkty.

W Restauracji Złote Jajo, wcześniej restauracja nazywała się Złota Kura i Kurczę na Telefon -Makowscy Marta Makowska dla swoich gości, każdego dnia przygotowuje apetyczne i ciekawe dania już od wielu lat. Każdy znajdzie w restauracji coś dla siebie! Myślimy tu o aromatycznych zupach, pachnących przystawkach, świeżych sałatkach i surówkach, słodkich deserach oraz wyśmienitych daniach głównych. Praktycznie każdą potrawę, która wychodzi z kuchni możemy określić mianem prawdziwej i domowej, bo produkty na jej przygotowanie pochodzą z pobliskich pól i zagród. Nasi wieloletni , jak i nowi dostawcy są naszymi sąsiadami.

Wśród potraw przygotowywanych w restauracji Złote Jajo są takie, które goście restauracji bardzo dobrze znają i po które wracają. Są to m.in. kurczak z rożna z 27 letnią tradycją, rozgrzewający rosół z domowymi kluseczkami, jak również po Kuchennych Rewolucjach z kluskami Babci Pani Magdy , filet z pstrąga wędzonego podany ze złotym jajem i musem chrzanowym oraz Carpaccio w dwóch odsłonach. Z polskiej polędwicy wołowej i wegetariańskie z buraka. Wszystkie przepisy opierają się na zdrowych, świeżych i ekologicznych produktach, w które starannie zaopatrywana jest restauracja.

W restauracji Złote Jajo coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy tradycyjnej polskiej kuchni, jak i zwolennicy kuchni międzynarodowej. Nie brakuje tu pomysłów na dania wegetariańskie , ale prym wiodą potrawy mięsne. Nasza kaczka na dziko w cebuli i majeranku podawana z jabłkiem, czy kura zagrodowa z wolnego ekologicznego chowu w dwóch odsłonach, w ziołach z rusztu, czy na ostro z kiełbasą w D…., ziemniaki z pobliskiego gospodarstwa pieczone w mundurkach, czy frytki z prawdziwych ziemniaków z pewnością pozostawią uczucie sytości. W menu znajdziemy dania, których podstawą są zdrowe, kolorowe, chrupiące sałaty oraz mix świeżych surówek z polskich warzyw i owoców.

Restauracja Złote Jajo to miejsce, które warto sprawdzić, a później… mamy nadzieję wracać, aby rozkoszować się pysznym i zdrowym jedzeniem.

Sercem i duszą tego miejsca zawsze były kobiety. Wcześniej założycielka restauracji Dorota Makowska, a teraz synowa Marta Makowska, która wkłada w dania całą swoją pasję i miłość.

Do zobaczenia.